• Un studiu arată că singurătatea este la fel de nocivă ca fumatul și presiunea arterială crescută
  • 33% din populația globului este singură, în Brazilia 50% dintre cetățeni aflându-se în această situație
  • Dacă suferi de singurătate, cheia scăpării este de a-ți îmbunătății relațiile de prietenie

Te simți singur?

Acest lucru îți poate afecta și sănătatea fizică, nu doar cea mentală. Un studiu arată că singurătatea este nocivă pentru organismul tău. Este la fel de nociv ca fumatul unui pachet de țigări pe zi, obezitate și tensiune arterială crescută. De asemenea, singurătate îți fură și beneficiile pe care le are somnul. Cei ce se simt singuri nu au un somn care le regenerează corpul. Imunitatea este mai scăzută și crește riscul de mortalitate cauzată de probleme de inimă, cancer și AVC.

Singurătatea îți afectează percepția

Studiul a fost făcut pe 308.849 de studenți pe o durată de 7.5 ani. Grupul a fost pus să urce un deal cu un rucsac de anumită greutate în spate. O dată singuri și altă dată cu un grup. Rezultatele arată că într-un grup, studenții aveau tendința să creadă că rucsacul e mai ușor și drumul este mai scurt decât când mergeau singuri. În concluzie, când ești în grup, greutățile se trec mult mai ușor pentru că oamenii sunt fințe sociale.

Nu doar relațiile sunt salvarea ta

Când ne gândim la singurătate defapt ne gândim la faptul că nu avem o relație de iubie cu cineva. Punem accent foarte mult pe astfel de relații în timp ce acestea sunt cele mai greu de găsit într-un fel. Dacă te înconjori de prieteni și îți îmbunătățești relațiile de prietenie, nu te vei mai simți singur. De aceea, este important să îți apreciezi orice tip de relație și să faci un efort mic constant de a ți le menține.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și: