• Popularitatea SUA ca putere globală scade în toată lumea, mai ales în țările musulmane
  • Un raport din 2024 al Percepției Democrației arată că atitudinile față de democrație
  • Reputația SUA la nivel mondial a înregistrat o scădere din 2023

Susținerea oferită de Washingtonului pentru războiul dintre Israel și Gaza pare că a afectat popularitatea Americii la nivel global, potrivit Indicelui de Percepție a Democrației din 2024, publicat recent, potrivit Politico.eu.

Un studiu la care au participat aproximativ 63.000 de respondenți din 53 de țări, arată că imaginea internațională a SUA s-a diminuat semnificativ, mai ales în statele cu majoritate musulmană.

Popularitatea SUA a început să scadă din anul 2023

Tendința de scădere a popularității SUA a luat naștere în 2023 și a fost prins avânt mai ales în țările musulmane, acolo unde e prezent sprijinul  SUA pentru Israel în conflictul din Gaza.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

La polul opus, China a înregistrat o creștere continuă când vine vorba despre percepția pozitivă în regiuni precum Asia, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și America Latină.

Tendința a dus la o imagine globală favorabilă a Chinei, dar și în fața unui scepticism continuu din partea Europei.

Schimbarea la nivel global poate avea și consecințe politice și economice semnificative.

În unele țări oamenii se plâng de creșterea prețurilor la energie fapt care a alimentat opoziția față de plafonarea exporturilor de petrolul din Rusia, ceea ce ar putea afecta relațiile economice.

Tendințele indică o posibilă schimbare în dinamica puterii mondiale, cu popularitatea SUA în scădere în timp ce China și Rusia câștigă teren în unele regiuni.

Citește și