• Un nou sport te ajută să îți crești longevitatea și reduce riscurile unui atac de cord
  • Urcarea și coborârea a șase până la zece etaje ajută la creșterea longevității
  • În același timp, sunt reduse riscurile atacurilor de cord, AVC sau afecțiuni cardiace

Un nou sport te ajută să fii în formă.

Urcatul scărilor, despre el este vorba, crește longevitatea și reduce riscurile unui atac de cord.

Potrivit noului studiu realizat la Universitățile East Anglia, Norkolf și Norwich, sub îndrumarea cercetătoarei Sophie Paddock, urcatul și coborâtul a șase până la zece etaje de scări pe zi contribuie la creștea longevității și reduce riscurile unui de atac de cord, accident vascular cerebral sau alte afecțiuni cardiace.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Persoanele care urcă și coboară scări au șanse mai mici de a dezvolta boli cardiovasculare

Cifrele indicate de studiu, care a urmărit timp de 12 ani 480.000 de persoane cu vârste între 30 și 80 de ani, au arătat că probabilitatea de deces, mai ales provocat de un atac de cord, este cu 39% mai mică în rândul persoanelor care urcă zilnic între șase și zece etaje de scări, comparativ cu persoanele care aleg liftul. Mai mult, riscul de boli cardiovasculare scade cu 20% în rândul „adepților” scărilor.

„A fost o surpriză să observăm că o activitate fizică atât de simplă poate aduce astfel de beneficii”, a spus cercetătoarea Sophie Paddock.

Cardiologii Manish Parikh și Tamara Horwich au spus că urcatul scărilor este un exercițiu potrivit care combină aerobicul, activitatea musculară și exercițiile de rezistență. Acestea au un impact benefic pentru sănătate și longevitate.

Citește și