• Consumul alimentelor cu un indice glicemic ridicat te poate lăsa cu senzația de oboseală și foame
  • Alimentele ultraprocesate, caracterizate prin indice glicemic ridicat, pot influența negativ sănătatea părului
  • Dacă vrei să ai un păr sănătos, este indicat să eviți produsele de patiserie și alimentele cu conținut crescut de zahăr

Când vine vorba de a avea un păr sănătos și strălucitor, alimentația joacă un rol crucial. Poate părea surprinzător, dar ceea ce pui în farfurie poate afecta în mod semnificativ sănătatea și aspectul părului tău. În acest sens, un aspect deosebit de important este indicele glicemic al alimentelor pe care le consumi.

Indicele glicemic este un sistem de clasificare care evaluează modul în care carbohidrații influențează nivelul de zahăr din sânge. Alimentele cu un indice glicemic ridicat sunt similare zaharurilor simple – acestea îți pot oferi o explozie rapidă de energie, dar te lasă în cele din urmă cu o senzație de oboseală și foame.

Dacă îți dorești un păr dens și puternic, este esențial să fii atent la alimentele pe care le consumi. În special, trebuie să te ferești de alimentele ultraprocesate și cu un indice glicemic ridicat. Acestea pot afecta negativ sănătatea părului tău, fragilizând firele și contribuind la căderea acestuia.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Experții în dermatologie, medicină și îngrijirea pielii au identificat anumite alimente pe care ar trebui să le eviți dacă îți dorești să ai un păr sănătos și plin de vitalitate.

Evită să consumi următoarele alimente:

  1. Produsele de patiserie sunt deseori bogate în carbohidrați rafinați. Acești carbohidrați au tendința de a se transforma rapid în zahăr, declanșând o creștere rapidă a glucozei.
  2. Consumul excesiv de dulciuri, la fel ca și carbohidrații rafinați, poate agrava subțierea părului și căderea acestuia. Zaharurile pot duce și la rezistența la insulină, care poate provoca inflamații.
  3. Carnea roșie, mai ales cea procesată și asociată cu alimente prăjite, este adesea asociată cu căderea părului și subțierea acestuia.
  4. Evitați peștele cu niveluri ridicate de mercur, precum macroul, peștele-spadă și tonul. Mercurul este asociat cu căderea părului atunci când este consumat în exces.

Citește și: