• Algoritmul de pe social media este influențat de activitatea ta pe online
  • La ce dai like și la ce video-uri te uiți dă tonul for you page-ului tău
  • Tinerii au probleme de imagine de sine din cauza algoritmilor

Cum arată paginile tale de explorare pe TikTok și instagram?

Ei bine, s-ar putea ca tu să primești prin algoritm postări relatable sau despre lucruri care îți plac. Algoritmul analizează atent la ce dai like, la ce te uiți și la ce dai pass. Astfel, for you-ul tău este personalizat.

Tinerii consideră că paginile lor de instagram și TikTok sunt o reflexie a ceea ce sunt ei. Astfel că, postările reprezintă postări cu umor, personalitate și stil cât mai asemănător cu al lor. Însă acest lucru nu înseamnă că nu îi afectează în mod negativ. Cercetătorii spun că adolescenții sunt predispuși la denaturarea imaginii de sine și probleme ce țin de sănătatea mentală din cauza algoritmilor. Postările care apar pe social media îi fac să își compare înfățișarea, stilul de viață și calitățile cu cele ale infleuncerilor. Astfel că cercetătorii încearcă să găsească un remediu pentru asta.

Ce ar trebui făcut?

Cel mai sigur ar fi ca tinerii să nu mai folosească social media, însă interzicerea ei nu este o soluție. Pe lângă că ar fi foarte greu să fie controlați, nu este neapărat un beneficiu prea mare. Da, poate nu mai au posibilitatea de a se compara mereu cu persoanele pe care le văd pe social media, dar tehnologia are beneficiile ei. Cercetătorii spun că crearea unui A.I care să filtreze informațiile personalizate care apar pe social media ar fi soluția.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și