• Cum îți protejezi copilul în mediul online? Învată-l să aibă încredere în el
  • Răzvan Vasile: „Cea mai puternică armă pe care o are este iubirea de sine și încrederea în sine.”
  • Răzvan Vasile: „Atunci când nu este perceput ca unic, copilul își va căuta comparații în exterior, va simți frici”

Copilul tău petrece mult timp în mediul online? Cum reușești să-l aperi de criticile și de strandardele comparative ale societății? Ei bine, învață-l să aibă încredere în el, să se simtă unic, puternic și stăpân pe propriiile valori! Razvan Vasile, fondatorul MBAKids Academy, îți spune cum să-ți protejezi copilul în mediul online.

Petrece timp alături de ei online. Creează momente sigure de interacțiune online pentru copilul tău, alături de familie și prieteni. Învată-l să aibă încredere în el și informează-l cu privire la standardele societății. Promovează-i un comportament pozitiv online, iar cel mai important, fii un exemplu pentru el. „Cea mai puternică armă pe care o are către succes este iubirea de sine și încrederea în sine.” îți spune Razvan Vasile. Iar, familia este cea care-l ghidează să facă primul pas.

Fii autentic!

Care sunt principalele trăsături pe care trebuie să i le cultivi? „Autenticitatea, disciplina, autocunoașterea potențialului și capacitatea de a-și regla mediul sunt patru elemente cheie în consolidarea încrederii de sine. Cea mai puternică armă pe care o au către succes este iubirea de sine și încrederea în sine. Această armă vine ca o reflexie a unicității.” susține Răzvan Vasile

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Ai discuții deschise și sincere cu copilul tău despre comunicarea online și despre cine are acces la informațiile pe care le postează. Învață-l să fie atent la conținutul postat și la modul în care își construiesc imaginea online.

„Atunci când nu este perceput ca unic, copilul își va căuta comparații în exterior, va simți frici, lipsă de iubire și va încerca să le umple cu ceva din exterior. De aici derivă dependențele și adicțiile. ” susține Razvan Vasile.

Citește și