• Tu ce faci pentru a avea prieteni? Pentru a menține o prietenie este important să investești timp și efort.
  • Cât de des te întâlnești cu prietenii? Specialiștii susțin că e recomandat să ieși cu ei minim o dată pe săptămână.
  • Radu Leca: „În mod natural, nu avem nevoie de prieteni, ci de oameni care să nu se folosească de noi.”

Te-ai gândit vreodată că nu trebuie să lupți pentru a menține o prietenie? Nu este întotdeauna ușor să menții prieteniile, dar este atât de important să investești timp și efort în aceste relații. Potrivit experților, pentru a menține o prietenie sănătoasă, trebuie să petrecem echivalentul a nouă minute pe zi împreună. Deși acest lucru poate părea dificil în lumea noastră aglomerată, o întâlnire pe săptămână este un obiectiv mai realist. „Prieteniile sunt făcute doar pentru a-ți petrece timpul, ceva oferit cu atâta bucurie de viață”, îți spune Radu Leca, psiholog.

Ai inițiativă

Nu te teme să preiei inițiativa în viața ta socială. Fii cel care trimite mesajele, organizează întâlniri și adună prietenii pentru evenimente speciale. Acest efort și intenție vor merge foarte departe în a menține legăturile tale. Este deosebit de important ca cineva să își asume acest rol, mai ales atunci când viața este ocupată și ai multe alte responsabilități.

Încheie prietenii care nu pot fi revitalizate

Dacă, în ciuda eforturilor tale, nu reușești să revitalizezi o prietenie care se degradează, atunci poate fi timpul să o închei cu compasiune. Uneori, unele prietenii pur și simplu nu mai pot fi salvate, iar a le lăsa să se stingă în mod natural poate fi cea mai bună opțiune. Fii recunoscător pentru momentele frumoase pe care le-ați împărtășit și mergi mai departe. Prietenia este una dintre cele mai importante relații din viața noastră. Investește timp și efort pentru a o menține vie și sănătoasă. Fii inițiatorul și nu te teme să preiei conducerea. Iar dacă unele prietenii nu pot fi revitalizate, închide-le cu compasiune. Prietenii adevărați merită toată atenția ta!

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

„În mod natural, nu avem nevoie de prieteni, ci de oameni care să nu se folosească de noi. Nu există o rețetă pentru revitalizarea unei prietenii, ci doar pentru a o încheia mai repede” spune Radu Leca.

Citește și