• Ciolacu i-a felicitat pe elevii români care au obținut premii la concursul de la NASA
  • Elevii care au participat la concursul NASA au obținut 50 de premii
  • Ciolacu: copiii noştri, ai ai României, au rupt scena, au câștigat şase premii întâi

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români distinși la Concursul Internațional „National Space Society – NASA Space Settlement Contest”. Ciolacu a pus accent pe  performanța lor prin care au obținut 50 de premii, inclusiv premiul cel mare și șase premii întâi.

El a subliniat că este important să există recompense pentru aceste realizări și a promis că autoritățile vor găsi o soluție pentru acest lucru.

Elevii români au obținut premiul cel mare la concursul NASA

Potrivit informațiilor din Gala „Nu există nu se poate!”, la competiția susținută de NASA au participat 29.000 de elevi din 28 de țări din întreaga lume.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

România s-a făcut remarcată prin obținerea a 50 de premii din cele 125 acordate la nivel mondial, prin contribuția elevilor săi, din clasele a VII-a până la a XII-a, de la mai multe instituții școlare din București și din întreaga țară.

După aceste realizări remarcabile, Mihaela Chiriță, profesoară la Colegiul Național „Sf. Sava”, a prezentat recunoștința pentru recunoașterea acestui concurs și a evidențiat lipsa de susținere financiară și instituțională din partea Ministerului Educației. Ea a declarat că eforturile depuse de către comunitatea educațională românească în lipsa unor recompense și sprijinuri tangibile.

„Mulţumesc pentru această băgare în seamă a acestui concurs, pentru că Ministerul Educației nu-l bagă în seamă, nu avem niciun fel de finanţare, niciun fel de sprijin. Muncim cum putem, ne facem treaba cum putem, dar suntem premiaţi fără premii, de fapt. Mulţumim!”, a declarat, la finalul premierii, Mihaela Chiriţă, profesoară la Colegiul Naţional „Sf. Sava”.

Citește și