• Un studiu publicat de Journal Of Yoga arată că evitarea sentimentelor negative duce la dependența de smartphone
  • Cei care evită experiențele interioare negative sunt cu 25% mai predispuși la dependență
  • Tineri care stau cu familia sunt mai predispuși să fie dependenți de telefon

Cât de dependent ești de telefonul tău?

Un studiu publicat de International Journal of Yoga arată că dacă eviți să simți emoțiile negative, ai șanse mai mari să fi dependent de telefon. Utilizarea social media și altor aplicații te introduc în lumea lor. Așa este mult mai ușor să eviți realitatea. Astfel că cei care au depresie, anxietate sau doresc senzații continue în corpul lor, adică dopamină, sunt 25% mai vulnerabili în fața dependenței de telefon.

Dacă stai cu familia ești mai predispus la dependeța de telefon

Alte rezultate ale studiului arată că cei care locuiesc împreună cu familia au comportament mai problematic în legătură cu telefonul decât cei care stau cu prietenii. De asemenea, gradul de evitare al sentimentelor negative este mai ridicat pentru cei care stau cu familia chiar și față de cei care stau singuri.

Care sunt rezolvările

Cercetătorii consideră că mindfullnes-ul este un skill care ajută foarte mult în combaterea dependenței de smatphone. Este important să îți observi comportamentul când nu stai pe telefon și dacă simți mereu nevoia de content. Astfel, vei putea să devi aware de ceea ce se întâmplă în creierul tău și să combați dependența.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și: