• Tesla ar putea să vândă roboți umanoizi până la sfârșitul anului 2025
  • Optimus este capabil să își folosească degetele ca un om, să împăturească rufe și să danseze
  • Roboii umanoizi ar putea fii folosiți pentru potențialele penurii ale forței de muncă

Îți amintești filmele apocaliptice cu roboți care controlau lumea? Ei bine, acest scenariu nu este departe de noi. Elon Musk a anunțat că până la sfârșitul lui 2025, Tesla va vinde roboții umanoizi Optimus.

Ce este Optimus?

Sau mai bine formulat, cine este Optimus? Optimus este un robot umanoid care poate să își folosească degetele exact ca un om. Are posibilitatea de a împături hainele și chiar să danseze. Robotul umanoid ar putea fi folosit pentru a înloui posibilul declin ar forței de muncă. Job-urile care constau în sarcini repetitive sau plictisitoare precum logistică, depozitare, comerț sau producția ar putea folosi roboți precum Optimus. Robotul pare desprins din filmele Star Wars și are o multitudine de senzori ce îi conferă senzații tactile.

Optimus are concurență

Elon Musk nu este singurul care a dezvoltat un robot umanoid. Cei de la Honda sau Boston Dynamics au creat și ei la rândul lor un robot umanoid care îi face concurență lui Optimus. Aceștia doresc de asemenea să eficientizeze întreprinderile și locuințele cu ajutorul roboților lor. Un avantaj pentru aceste două companii ar fi faptul că majoritatea promisiunilor lui Musk nu s-au concretizat. De exemplu, în 2019, el anunțat că Tesla va opera o rețea de taxiuri autonome „robotaxi”. Acest proiect nu s-a concretizat până în anul 2020, deadline-ul impus de Musk.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și: