• Rata divorțurilor în România în 2023 a fost de 1 cuplu căsătorit la 5
  • Cuplurile căsătorite consideră că o relație de succes stă în lucruri mici
  • Secretul unei căsnicii fericite este implicarea constantă în relație

În 2023, rata divorțurilor era de un divorț la 5 cupluri căsătorite. La nivel mondial, rata divorțurilor este 1.8. Aceste statistici arată faptul că deși sunt multe cupluri care se căsătoresc, pentru unele divorțul este inevitabil. Dar hai să privim partea pozitivă. Multe cupluri au găsit secretul pentru o căsnicie fericită și de lungă durată. Ele spun că lucrurile mici fac diferența. Iată câteva sfaturi pe care 30 de cupluri de succes ți le dau pentru o relație de durată.

Iubirea constă în lucruri mici

Un lucru cu care toate cele 30 de cupluri sunt de acord sunt că detaliile fac diferența. Multe dintre cupluri consideră că a arăta partenerului tău iubire prin mici gesturi precum bilețele prin casă, să fii atent la ce vorbește partenerul tău mai ales dacă este un subiect ce îl pasionează, și să stați îmbrățișați cel puțin 5 minute pe zi, sunt gesturi mici care îi arată partenerului tău că este iubit și apreciat.

Amintește-ți că sunteți o echipă

Alt sfat important care se regăsește în răspunsurile cuplurilor este să faceți o echipă și să nu aveți orgoliu când vine vorba de discuțiile în contradictoriu. Nu contează cine are dreptate ci să găsiți o soluție la problemă. Nu sunteți unul împotriva celuilalt.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Un motiv de divorț, care pare chiar stupid, este faptul că sarcinile casnice nu sunt împărțite corect. Astfel, unul simte că face mai mult decât celălalt și pot apărea resentimente între parteneri. Asta aduce la certuri de la mici lucruri și poate crea tensiune. Cele 30 de cupluri căsătorite recomandă ca fiecare să își completeze sarcinile împărțite de comun acord.

Citește și