• Hermès are un moment de glorie – în special cu gențile sale Birkin și Kelly
  • Colecționarii și experții au explicat de ce le iubesc, într-un interviu pentru Business Insider
  • Fiecare dintre ei spun că apreciază măiestria și caracterul practic al genților

Hermès are un moment de glorie.

Miliardarii oferă modelul Birkin drept cadou, iar celebritățile continuă să folosească gențile brandului ca simboluri de statut. Piața de resell Hermès a crescut vertiginos, în timp ce acțiunile casei de modă au crescut cu 30% în ultimul an. Dar, bineînțeles, gențile Birkin și Kelly, alături de alte piese Hermès nu sunt nimic nou.

Ambele modele sunt renumite pentru faptul că sunt realizate manual în cantități limitate. Versiunile cele mai râvnite costă sute de mii de dolari, în comparație cu un Birkin obișnuit, care pot costa peste 10.000 de dolari.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Acestea sunt apoi oferite cumpărătorilor…aparent la întâmplare. Nu puteți comanda unul de la Hermès online și nu aveți garanția că veți găsi unul în buticurile brandului.

Cu toate acestea, potrivit colecționarilor și experților Hermès, prețurile ridicate și factorul de exclusivitate nu contează cu adevărat. Pentru ei, contează doar experiența de cumpărare și calitatea genților.

Ce spun colecționarii?

Jasmine Rasco

Geanta pe care mi-o doream cu adevărat avea un preț de aproximativ 28.000 de dolari pe piața de resell, iar eu nu eram pregătită să cheltuiesc atâția bani pe un Birkin„, a spus Jasmine Rasco, content creator.

Nu-mi plac articolele suprasaturate. Așa că, nu am de gând să mint – îmi place că Birkin-urile sunt exclusiviste. Se simte ca o recompensă să primești ceva ce nu are toată lumea„, spune ea.

Tiffany Moon

Următoarea pe listă este Tiffany Moon. Numărul actual de genți: Cel puțin 50, după părerea lui Tiffany. Ea preferă Birkin, dar are și cel puțin 10 genți Kelly.

Mi-am cumpărat primul Birkin – un Birkin de 35 de centimetri din piele neagră Togo cu accesorii aurii – cu banii pe care îi economisisem pentru interviurile de rezidențiat, dar pe care nu aveam nevoie să-i folosesc„, a spus ea. „Pe atunci, costa cam 8.000 de dolari„.

O folosesc și în ziua de azi. Oamenii îmi spun: ‘Deci ți-ai luat Birkin-ul când ai absolvit facultatea de medicină. Ai părinți bogați sau ceva de genul ăsta?”? Iar eu spun: ‘Nu, părinții mei sunt săraci. Am crescut în sărăcie’. Puteam să investesc acei bani? Sigur. Dar unii ar putea spune că Birkin-ul a fost investiția.”, spune ea.

Lydia Millen

Mergem mai departe la Lydia Millen. Are 36 de ani, este content creator și are peste 10 genți Hermes.

Este vorba de faptul că este o afacere de familie și că măiestria și materialele pe care le folosesc sunt de cea mai bună calitate„, a spus ea. „Sunt robuste, fiabile și cred că arată întotdeauna bine, indiferent cât de vechi sunt. Am o geantă care are peste 50 de ani și încă arată absolut spectaculos.”

Simte că sunt făcute pentru a fi iubite și folosite. La urma urmei, spune Millen, „De aceea sunt făcute atât de bine – pentru a transcende timpul și pentru a trece prin viață odată cu tine.

Tania Antonenkova

Ultima, dar nu cea din urmă, este Tania Antonenkova. Numărul actual de genți: „Nu țin socoteala. Știu că sunt mai mult de 10”, a spus ea, menționând trei Birkin, patru genți Kelly mini și o mulțime de alte genți Kelly în dimensiuni mai mari.

Am cercetat diferite mărci – măiestria lor și calitatea pielii – și nu am găsit nimic care să se apropie nici pe departe de Hermès„, a spus ea.


Este atât de pasionată de gențile brandului încât a creat un grup exclusiv pentru membri, unde oamenii o plătesc pentru a-și împărtăși expertiza Hermès și pentru a oferi sfaturi de cumpărare.