• MGM este cea mai de succes casă de producție de filme din lume
  • A fost înființată pe 17 aprilie 1924, cu sediul în Los Angeles
  • Ea a fost rezultatul unei fuziuni a trei alte case de producție

Metro-Goldwyn-Mayer este cea mai de succes casă de producție de filme din lume. Aceasta a avut apogeul între anii 30 și 40. Este cel mai profitabil studio de film din întreaga lume.

MGM a fost înființată pe 17 apilie 1924, acum 100 de ani. Sediul se afla la Los Angeles, orașul unde filmele și starurile Hollywood prindeau viață. Casa de producție a luat naștere din fuziunea a trei alte case de producție: Metro Picture Corporation, Goldwyn Picture Corporation și Louis B. Mayer Pictures. Cei trei care au înfiițat MGM au ales o deviză. Aceea este „Ars Gratia Ars” care înseamnă „Artă de dragul artei”. Mascota este leul, iar acesta apare la fiecare început de film.

Istoria succesului MGM

Până în anii 30, MGM a devenit cea mai de succes casă de producții de film. Printre filmele lansate se află „Grand Hotel”, „Tarzan”, „Pe aripile vântului” sau „Vrăjitorul din OZ”. Poate cel mai cunoscut desen de animație, „Tom și Jerry”, este făcut la MGM. După al Doilea Război Mondial, MGM făcea și musicaluri folosind cântece ale unor mari artiști precum Frank Sinatra. Personalități importante ce au colaborat cu casa de producție sunt Elizabeth Taylor, Judy Garland și familia Barrymore.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și: