• Radu Leca: „Afecțiunile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, diabetul, nivelul ridicat de colesterol și obezitatea cresc semnificativ riscul de demență”
  • Radu Leca: „Controlul periodic este necesar pentru prevenirea demenței”
  • Demența afectează abilitatea unei persoane de a comunica și de a-și administra rutina zilnică

Poti fii dement la bătrânețe, dar pentru ca așa vrei tu. Poți fii demențial pentru ca îți permiți și ești relaxat și vezi viața prin ochi de înțelept care nu ia totul în serios. Poți fii orice! Un studiu spune ca e probabil sa te confrunți cu anumite probleme la bătrânețe, iar lupta împotriva demenței începe la 40 ani. Ce ai zice să fii deja pregătit prin stilul de viață permanent și să previi? Să înțelegi ce scop ai, să trăiești mișto, să fii demențial si la 20 și la 40 și la 80 de ani.

Cum faci asta? Iti spune Radu Leca, psiholog.

Radu Leca subliniază că trebuie să ținem cont de trei factori, pentru a preveni această afecțiune. „Vârsta de 40 de ani marchează debutul unei strategii esențiale pentru prevenirea demenței. Există trei elemente cruciale care trebuie să devină parte integrantă a vieții noastre, indiferent de gen. Acestea sunt: adoptarea unei alimentații sănătoase, limitată în carne, implicarea în activitate sportivă zilnică și menținerea unei activități cognitive prin exerciții logice și teste.”

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Totodată, acesta susține că alte afecțiuni devin factori de risc, de aceea controalele medicale sunt iminente. „Afecțiunile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, diabetul, nivelul ridicat de colesterol și obezitatea cresc semnificativ riscul de demență. De aceea, controlul periodic este necesar pentru prevenție.”

Citește și