• Google aduce conectivitate prin satelit pt mai multe dispozitive, seria Pixel 9.
  • Pixel 9 va avea modemuri pt conexiuni prin satelit. Utilizatorii vor putea trimite mesaje în caz de urgență
  • Pixel 9 nu va fi singura serie pentru care Google montează modemuri Samsung

Rămâi fără semnal? E de domeniul trecutului!Google își va echipa viitoarele dispozitive, printre care și seria de smartphone-uri Pixel 9, cu modemuri capabile să susțină conexiuni prin satelit.

Această noutate îi va ajuta pe utilizatori să stabilească conexiuni în situații de urgență, precum trimiterea de mesaje către serviciile de urgență în zone cu acoperire terestră insuficientă.

Informațiile transmise de la Android Authority, spun că Google va utiliza modemul Samsung 5400 pentru această funcționalitate. Asta în ciuda faptului că nu există detalii specifice despre acest modem.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Prin noua inovație Google, utilizatorii vor putea trimite mesaje și din zonele lipsite de semnal

Deși Qualcomm este furnizorul favorit în ceea ce privește modemurile pentru majoritatea producătorilor de smartphone-uri Android, Google a ales Samsung pentru Pixel 9.

Nu trebuie să te mire această decizie având în vedere colaborarea strânsă dintre cele două companii.

Parteneriatul dintre Google și Samsung include și dezvoltarea unor funcții de inteligență artificială, iar seria Galaxy S24 a fost prima care a beneficiat de aceste funcționalități dezvoltate de Google.

Mai mult, față de Pixel 9, Google va utiliza modemuri Samsung și în alte serii de dispozitive, precum Pixel Fold și o viitoare tabletă 5G pe care compania urmează să o lanseze.

Citește și