• În prima săptămână din aprilie am avut aproape 800 de noi cazuri de rujeolă.
  • Adrian Marinescu: Încă nu vedem o scădere semnificativă a numărului de cazuri.
  • Vaccinul ROR este vaccinul cu cea mai ridicată rată de refuz din România.

Rujeola încă rămâne o problemă de sănătate în România. Avem un număr semnificativ de cazuri  de peste  5-6 luni și încă nu am trecut pe un trend descendent important, spune Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase, Matei Balș. Doar în prima săptămână a lunii aprilie am avut aproape 800 de noi cazuri.

Ultimele luni, din păcate, au adus o presiune destul de mare la camerele de gardă, în primul rând, copiii, dar să știți că și adulții tineri și am avut persoane de 50 de ani, cazuri rare. Sunt cei care nu au trecut prin boală și nu au fost vaccinați. E un semnal de alarmă că populația nu e protejată. Aduc aminte că suntem în epidemie de rujeolă. Rujeola înseamnă de multe și cazuri care presupun internarea. O perioadă de timp, copilul iese din activitate, există și complicații, există și cazuri severe”, a explicat medicul Adrian Marinescu, la Aleph News.

Se crede că persoanele care s-au născut înainte de anul1957 sunt imune natural la această boală. Din acest motiv cel mai probabil au făcut boala în copilărie.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Rujeola este o problemă pentru cei născuți după această dată și mai ales pentru persoanele care nu s-au vaccinat. Există riscul de apariții a complicațiilor atât la copii, cât și la adulți.

Vaccinul este cea mai bună cale de prevenție și este recomandat copiilor și femeilor însărcinate, persoanelor care merg în zone cu epidemii de rujeolă și celor care suferă de boli autoimune.

Alte măsuri de prevenție recomadate

Specialiștii recomandă și alte măsuri de prevenție precum

  • izolarea;
  • evitarea atingerii fetei, nasului si ochilor cu mainile murdare;
  • igiena corecta;
  • spalatul des si corect pe maini

Citește și