• Datele sunt gestionate și stocate pentru a reduce riscul atacurilor cibernetice.
  • Studiile arată că atacurile cibernetice sunt mai susceptibile să apară în organizații mai mari și mai complexe
  • În cazul unui atac cibernetic în cadrul unei organizații, întârzierea și frica personalului agrava situația

În ultimii ani, atacurile cibernetice au devenit un subiect extrem de important. Utilizarea abuzivă a datelor la marile companii internaționale subliniază nevoia de controale mai stricte asupra datelor cu caracter personal. Astfel, datele sunt gestionate și stocate pentru a reduce riscul atacurilor cibernetice.

Chiar și într-un mediu protejat, în care sunt reglementări precum „GDPR”,încă există un risc. Studiile din industrie arată că încălcările de date pot apărea mai mult în organizații mai mari și mai complexe.

Realitatea este că orice întreprindere poate fi expusă la un atac cibernetic – fie că este vorba despre o scamatorie de tip phishing, care exploatează vulnerabilitatea personalului, fie despre un incident de eroare umană în gestionarea și procesarea datelor. Prin urmare, instruirea continuă și promovarea conștientizării sunt cele mai eficiente modalități de apărare.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

De aceea, noi îți oferim trei modalități prin care atacurile cibernetice pot fi prevenite

  • Introducerea antrenamentul regulat
  • Eliminarea „factorul frică” asociat cu raportarea unei încălcări sau scurgeri de date
  • Crearea unui mediu de conștientizare

Introducerea antrenamentul regulat

Multe organizații văd respectarea regulamentellor majore, cum ar fi GDPR sau CCPA, ca pe o activitate unică. De aceea, nu consideră necesară abordarea continuă de „evaluare și actualizare”. Dar, actualizarea continuă a informațiilor și a sistemelor ar trebui să fie făcută fiecărui nou angajat.

Eliminarea „factorul frică” asociat cu raportarea unei încălcări sau scurgeri de date

În mod obișnuit, atunci când apare o încălcare a securității sau un atac cibernetic în cadrul unei organizații, întârzierea și frica personalului agrava situația. Este important să recunoaștem că toți facem greșeli și să încurajăm angajații să ia rapid măsuri pentru a minimiza eventualele daune sau pierderi.

Crearea unui mediu de conștientizare

Fiecare membru al personalului, de la angajații de nivel de bază până la managerii de vârf, are responsabilitatea de a proteja echipamentele și datele personale pe care le utilizează și procesează. Prin urmare, este esențial ca fiecare angajat din organizația dvs. să fie bine informat cu privire la obligațiile sale în ceea ce privește întreținerea echipamentului, gestionarea datelor și gestionarea riscurilor.

Citește și