• Un studiu arată că cei mai buni angajați sunt cei umili.
  • Angajatul umil este îți recunoaște limetele și este deschis către inovație
  • Liderii umili sunt predispuși să-și ajute antajații și să devină mentori pentru ei

Mult timp, s-a considerat că daca vrei să promovezi la locul de muncă, trebuie să fii o personalitate dominantă, care știe să se impună. Acum, un studiu realizat de către cercetători din Marea Britanie și Singapore arată că prototipul angajatului ideal este altul.

Potrivit acestora, angajatul trebuie să fie umil, să-și recunoască limitele și să fie deschis către noile inovații. În schimb, angajatul impunător, crede că știe tot ce are nevoie, fapt care-i fixează în stigmatul de autosuficiență.

David Hekman, profesor asociat la Leeds School of Business de la Universitatea din Colorado, spune: „Această mentalitate de creștere poate duce la relații de mentorat mai bune”

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

În plus, angajatul umil evită să intre în conflict cu ceilalți colegi. Iar, acest comportament, favorizează o atmosferă plăcută la locul de muncă. De asemenea, un astfel de comportament  contribuie la o reputație pozitivă și face ca angajatul să fie mai ușor de recomandat pentru promovări.

Cei mai buni lideri sunt cei umili

Studiul cuprinde și părerea angajatilor despre tipologia liderului ideal. Aceștisa au afirmat că cel mai bun lider este cel calm și înțelegător. Liderii umili sunt predispuși să-și ajute antajații și să devină mentori pentru ei. Totodată, liderii umili își văd și remediază propriile greșeli și recunosc contribuțiile celorlalți.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii au intervievat 610 lideri din 18 industrii și 21 de roluri profesionale care au participat la un program de dezvoltare a liderilor.