• Schimbările climatice au urmări devastatoare
  • Oamenii de știință au inventat o mașină menită să lumineze norii și să redirecționeze o parte din razele solare în spațiu

Oamenii de știință continua să găsească soluții pentru combaterea efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice. Marți, în SUA, a avut loc primul test în aer liber al unei tehnologii revoluționare, menite să lumineze norii și să redirecționeze o parte din razele solare în spațiu. Această abordare ar putea oferi o soluție temporară pentru încălzirea globală.

Mașina utilizată în acest experiment inovator pulverizează aerosoli de sare în atmosferă. Aceasta a fost concepută, dezvoltată și testată pe parcursul mai multor ani. Dacă va reuși să îndeplinească obiectivele propuse, următoarea etapă constă în îndreptarea acesteia către cer. Acolo, va încerca să modifice compoziția norilor de deasupra oceanelor.

Conceptul de iluminare a norilor este idei propuse pentru a contracara energia solară. În comparație cu injectarea de aerosoli în stratosferă, această metodă ar fi mai localizată. Prin utilizarea aerosoli de sare de mare, noul proiect folosește componenți relativ inofensivi, spre deosebire de alte substanțe chimice.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

O tehnologie mai sustenabilă

Cu toate acestea, ideea de a interveni în mod deliberat în procesele naturale stârnește controverse aprinse. Organizatorii testului de marți au ales să păstreze informațiile despre experiment sub tăcere, temându-se că criticii vor încerca să împiedice progresul.

Citește și