• Înscrierea la clasa pregătitoare se face încă printr-un dosar cu copii xerox
  • Părinții trebuie să depună și anul acesta, în format fizic un dosar cu acte și copii xerox
  • În 4 iulie 2023 s-a dat legea prin care instituțiile nu mai au voie să ceară copii xerox, însă Deca a uitat de ea

Înscrierea la clasa pregătitoare se face în continuare printr-un dosar cu copii xerox. Acest lucru se întâmplă chiar și după un an de la aprobarea legii care obliga instituțiile să nu mai ceară copii după acte emise de alte entități ale statului. Legea a fost promulgată pentru a reduce birocrația, însă se pare că Ligia Deca nu ține cont de ea. Mai multe ți-a explicat Daniela Vișoianu, expert în educație, la Știrile.

„Orice entitate care prestează un serviciu public nu are voie să ceară copii după acte emise de statul român”, spune Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

„Vom ajunge în următoarea etapă atunci când școlile vor avea capacitatea și sistemele informatice să păstreze datele personale. Și să respecte confidențialitatea GDPR. Nu există obligația de a merge părinții cu copii xerox, secretarele pot face acest lucru iar părinții pot merge cu actele în original. Sistemele acestea foarte mari nu vor ajunge la digitalizare foarte repede și cu siguranță mai există și alte state cu aceeași situație”, a declarat Daniela Vișoianu, expert în educație, pentru Aleph News.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și