• Un nou film din seria Matrix revine pe micile ecrane
  • Drew Goddard este cel care va scrie și va regiza scenariul noului film
  • Primul film Matrix a avut încasări de 467 de mil $ în întreaga lume

Vin cu o veste bună! Un nou film din celebra serie „Matrix” revine în atenția fanilor. Warner Brothers anunță că scenaristul filmului „The Martian”, Drew Goddard este cel care va scrie și va regiza pentru studio noul film Matrix.

Goddard, este cel care a obținut o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru „The Martian” în 2016.

El va regiza primul film din seria Matrix, care conține și originalul din 1999, dar și „The Matrix Reloaded”, „The Matrix Revolutions” și „The Matrix Resurrections”.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Lana și Lilly Wachowski, co-creatorii seriei, nu vor fi implicați direct în proiect, cu excepția Lanei, care va fi producător executiv.

Matrix revine pe ecrane! 

Încă nu se cunoaște dacă starurile francizei Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving și Jada Pinkett-Smith vor fi implicate.

Goddard și-a început cariera de scenarist în serialul din anii ’90 „Buffy the Vampire Slayer”, înainte de a-și pune amprenta în seriale precum „Angel”, „Alias” și „Lost”.

Este creatorul serialului Marvel „Daredevil”, care a rulat din 2015 până în 2018 pe Netflix, și este producător executiv și regizor al serialului de comedie „The Good Place” de pe NBC.

Matrix, de la succes de 467 de milioane de dolari, la critici

Primul film „Matrix”, unde Reeves joacă rolul unui programator de calculatoare transformat în luptător în lumea interlopă cibernetică, a fost o piatră de încercare culturală definitorie la începutul mileniului.

Asta vine în urma efectelor vizuale revoluționare, a unei povești halucinante a realității simulate și acțiunii sale captivante.

Filmul a înregistrat încasări de 467 de milioane de dolari în întraga lume și l-a adus pe Reeves în rândul vedetelor de cinema, câștigând patru premii Oscar, chiar și pentru cele mai bune efecte vizuale, cel mai bun montaj, cel mai bun sunet și cel mai bun montaj de sunet.

Următoarele, „The Matrix Reloaded” și „The Matrix Revolutions”, lansate în 2003, au avut critici mixte și au stârnit un interes inegal din partea oamenilor.

„The Matrix Resurrections” a primit recenzii slabe sau mixte, Peter Bradshaw de la The Guardian l-a denumit „un reboot greoi, care nu oferă un motiv convingător pentru existenţa sa decât acela de a stoarce un al patrulea flux de venituri de la fanii Matrix”.

Pentru ceva timp s-a crezut că acesta va fi finalul francizei, până când Goddard a intervenit.

„Nu este o hiperbolă să spun că filmele Matrix au schimbat atât cinematografia, cât şi viaţa mea”, a spus el.

„Arta rafinată a Lanei şi a lui Lilly mă inspiră în fiecare zi şi sunt mai mult decât recunoscător pentru şansa de a spune poveşti în lumea lor”. 

Citește și