• Sezonul florilor de cireș începe în martie și ultimele flori dispar în mai
  • Hanami în japoneză înseamnă a admira florile de cireș
  • Sakura înflorește doar 2 săptămâni, de aceea este simbolul frumuseții trecătoare pentru japonezi

Sakura este simbolul frumuseții trecătoare și datorită frumuseții florilor de cireș care se sting repede. Pentru japonezi floarea de Sakura este atât de importantă încât o celebrează în fiecare an pentru câteva săptămâni. Japonia nu este singurul loc unde te poți bucura de florile acestor copaci. Iată câteva locuri în care poți să te bucuri de Sakura.

4 orașe europene

Vrei să faci o plimbare romantică alaturi de partenerul tău? In Bonn se află probabil cea mai frumoasă alee cu flori de cireși din Europa. Pe strada Heertrasse cresc o duzină de cireși și este cu adevărat un loc parcă scos din filme de dragoste. Dacă ești un iubitor de muzică și cultură trebuie să știi că foarte aproape se află muzeul lui Beethoven.

Parcul Kungstradgarden se află în inima Stockholm-ului și este plin de cireși. Parcul a fost inaugurat in 1400 și găzduește numeroase evenimente de muzică, film și artă.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

În Edinburgh, parcul Meadows crește cireși pe care poți să îi vezi de la sfâșitul lui martie pană la începutul de mai. Însă nu este singura activitate pe care o poți face în parc. Dacă ești un iubitor de sporturi, cricket-ul și tenis-ul sunt două sporturi pe care vizitatorii săi le practică.

Și în centrul capitalei Irlandei se află flori de Sakura pe timpul primăverii. Acestea se află în parcul Saint Stephen’s Green Park.  

Hanami în orașul tău

La sfârșit de aprilie, Sakura vine și în București în parcul Herăstrău. Grădina Japoneză este unul dintre cele mai frumoase locuri din București. Ea a fost construită în 1998 de către Asociația Culturală Româno-Japoneză. Stilul său unic pentru parcurile bucureștene este dat de autenticitatea japoneză a designului. De la felinare de piatră sculptate la bazinele cu podețe, gradina te poartă într-un film japonez autentic completat de cireșii ce înfloresc la sfârșitul primăverii.

Sakura în cultura japoneză

Floarea de Sakura este foarte importantă pentru cultura japoneză. Simbolistica ei este contradictorie. Reprezintă atât frumusește cât și violență, viață și totodată moarte. Ea este prezentă în filme, poezie, literatura și arta japoneză. Ritualul Hanami datează încă din antichitate. Fermerii din acea vreme se rugau sub cireși în timpul sakurei pentru o recoltă bogată.

Citește și