• Competiţia naţională va avea loc în două etape, astfel: faza judeţeană (2 martie 2024) şi faza naţională (22-25 mai 2024).
  • Sesiunea etapei judeţene este formată dintr-o probă teoretică de o oră şi o probă practică de cinci ore, cu o pauză de maximum 30 de minute între cele două.
  • La etapa naţională va fi susţinută o singură probă de concurs, care va cuprinde itemi ce vizează aspecte teoretice şi aplicaţii practice de tip Jeopardy.

Calendarul olimpiadelor naţionale şcolare va cuprinde, în acest an, în premieră, Olimpiada de Securitate Cibernetică (OSC). Primii 15 concurenţi clasaţi la proba de baraj vor avea oportunitatea de a reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică – ECSC.

Competiţia naţională va avea loc în două etape, astfel: faza judeţeană (2 martie 2024) şi faza naţională (22-25 mai 2024). Sesiunea etapei judeţene este formată dintr-o probă teoretică de o oră şi o probă practică de cinci ore, cu o pauză de maximum 30 de minute între cele două. La etapa naţională va fi susţinută o singură probă de concurs, care va cuprinde itemi ce vizează aspecte teoretice şi aplicaţii practice de tip Jeopardy.

„Participanţii la faza naţională a olimpiadei vor avea şansa de a fi selecţionaţi în lotul lărgit al echipei naţionale de cybersecurity (Team Romania) pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC). Selecţia va fi susţinută în cea de a doua zi de concurs şi constă într-o probă de aplicaţii practice cu un grad mai mare de dificultate, ce cuprinde un exerciţiu de tip Attack & Defence. La proba de baraj pot participa primii 30 de concurenţi cu punctajul cel mai mare, în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute la etapa naţională, indiferent de clasa la care au participat. Primii 15 concurenţi clasaţi la proba de baraj din cadrul OSC vor avea oportunitatea de a reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică – ECSC, completând lotul preliminar al României. Elevii clasaţi pe primele locuri în clasamentul general al etapei naţionale vor obţine premii sau menţiuni acordate în conformitate cu prevederile Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare”, precizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Totodată, Olimpiada de profil oferă oportunitatea primilor clasaţi la faza naţională de a face parte din lotul naţional extins al României care se va pregăti pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică – ECSC, ce va avea loc în acest an în luna octombrie, la Torino (Italia).

Citește și: