• Guvernul Britanic vrea să îmbunătățească comportamentul în sălile de clasă
  • Marea Britanie: 97% dintre copiii de până la vârsta de 12 ani au propriul telefon mobil
  • În România, folosirea telefoanelor mobile este interzisă doar în timpul orelor de curs

Elevii din școlile din Anglia nu vor mai putea folosi telefoanele mobile la școală, anunță guvernul britanic. Acesta susține că va trimite ghiduri în școli pentru a implementa noua măsură. Interzicerea telefoanelor ar urma să se facă încă de la intrarea în școală, propune executivul din Anglia. Interdicția este pusă pe seama nevoii de continuare a eforturilor pentru performanțe academice din ce în ce mai bune, conform sursei citate.

„Telefoanele mobile vor fi interzise în școlile din Anglia, ca parte a planului guvernului de a reduce la minimum perturbările și de a îmbunătăți comportamentul în sălile de clasă. Noile orientări privind telefoanele mobile în școli (…) sprijină directorii de școli în interzicerea utilizării telefoanelor mobile pe tot parcursul zilei de școală, inclusiv în pauze. Multe școli din întreaga țară interzic deja utilizarea telefoanelor mobile cu rezultate foarte bune. Aceste orientări vor asigura o abordare coerentă în toate școlile”, a transmis Guvernul de la Londra.

Datele Oficiului de Comunicații arată că 97% dintre copiii de până la vârsta de 12 ani au propriul telefon mobil. Conform sursei citate, utilizarea telefoanelor mobile în școli poate duce la cyberbullying, la distragerea atenției și la perturbarea activității în clasă.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Ce spune ministrul Educației?

Conform ministrului Educației Gillian Keegan, „școlile sunt locuri în care copiii învață, iar telefoanele mobile sunt, cel puțin, o distragere a atenției în clasă. Le oferim profesorilor care muncesc din greu instrumentele necesare pentru a lua măsuri de îmbunătățire a comportamentului”.

Care este situația în România?

În România, folosirea telefoanelor mobile este interzisă elevilor în timpul orelor de curs. Acum acestea pot fi “preluate” de profesor, potrivit legii Educației intrată în vigoare din septembrie 2023. Elevii pot folosi telefoanele în spații autorizate explicit prin regulamentul intern al școlii.

Citește și