Nu este o brățară, e o spirală a iubirii! În lumea bijuteriilor de lux, numele David Yurman se poziționează ca un simbol al eleganței și rafinamentului. Printre celebrele creații ale brand-ului, Cable Bracelet ocupă un loc special. Această piesă nu este doar un accesoriu, ci și o operă de artă ce emană un farmec distinct. Celebrul brand american de bijuterii a fost lansat în 1980 de către ilustrul sculptor David Yurman și de soția acestuia, Sybil, artist plastic. Dar, înainte de a face acest pas important pentru cariera lor, David a fost ucenic pentru sculptorii Jacques Lipschitz și Theodore Rozak, în timp ce Sybil și-a perfecționat abilitățile artistice în fascinantul univers al picturii.

Un cuplu care a făcut din artă un mijloc de comunicare. Explorarea în etosul bijuteriilor a început de la interesul manifestat de un curator pentru colierul purtat de Sybil în cadrul unui vernisaj. Accesoriul purta semnătura lui David Yurman și în cele din urmă a fost expus în galeria curoatorului pentru vânzare. Momentul a marcat debutul unui business care urma să scrie istorie. Predecesoarea bijuteriei a fost o brățară realizată în 1978 din sârmă răsucită. Se numea Trail, o purta zilnic, și a mai a confecționat una pentru Sybil, decorată cu pietre prețioase.

Podul Brooklyn a inspirat motivul cablului răsucit. David, un pasionat de arhitectură, a fost uimit de frânghiile metalice răsucite pe care John Augustus Roebling le-a folosit pentru a suspenda podul. „Această putere și simplitatea m-au surprins”, a spus David. Din 1982, de la prima brățară și până în prezent, Yurman a lansat peste 2.000 de iterații Cable, inspirate din artele vizuale și din trecutul său ca sculptor. Tema spiralei sugerează echilibrul perfect dintre forță și eleganță, o combinație inovatoare de materiale și tehnici tradiționale care conferă un caracter distinct și atemporal.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Cable bracelets, sau dublul helix al ADN-ului bijuteriilor de lux , au tranzitat tendințele și timpul ca niște veritabile opere de de artă, lucrări cu o imensă deschidere spre tot ce este posibil. Din dragoste pentru cei pasionați!