În lumea în care toate telefoanele arată aproape la fel, ce șanse la un viitor măreț au pliabilele care sfidează șablonul cu care suntem toți obișnuiți deja de ani buni?
Chiar dacă nu mai sunt la început, iar producătorii au tot reparat ceea ce nu mergea, oamenii nu s-au aruncat pe telefoanele pliabile așa cum se așteptau mai marii producători. Dar s-au așezat comod pe un loc al lor, nu au devenit un standard absolut, dar și-au găsit câțiva fani care profită de marele lor atu – telefoane compacte care pot înlocui tabletele în anumite scenarii.
Totuși, drumul până aici a fost lung – primele generații de ecrane pliabile cedau unul după celălalt, fie din cauza mișcărilor de împăturire, fie din cauza foliilor speciale pe care utilizatorii le-au dat jos pentru că au crezut că sunt folii de protecția. Greșeală și aici e tot la producător – el nu a anunțat ce rol are aceea folie. Am învățat din greșeli, am dezvolatat ecrane pliabile mai bune, balamale mai puternice și am ajuns la telefoane care se închid complet, ca o carte, fară să mai rămână un spațiu liber între cele două jumătați ale ecranului mare.
Dar un lucru a rămas neschimbat și probabil să rămână așa mult de acum înainte. Crease-ul sau cuta de pe mijlocul ecranului mare care ne cam deranjează și care apare acolo pentru că.. telefonul stă împăturit – deci e un proces normal care ne dă puțin distracția peste cap. Soluții pare că avem, dar nu toți producătorii au ales să le aplice. Unii folosesc un motoraș mic care să întindă ecranul când este desfăcut – dar asta vine la pachet cu încă o componentă mecanică care se poate strica în orice moment.
Totuși, chiar dacă pare că telefoanele pliabile au ratat viitorul măreț la care au visat, au deschis porțile către un viitor cel puțin interesant – ecranele pliabile de pe laptopuri care s-ar putea să fie mult mai apreciate de oameni.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ