În lumea ta, care e primul lucru pe care îl faci dimineața? Pun pariu că nici nu deschizi bine ochii și îi obosești deja cu telefonul, la fel cum o fac majoritatea oamenilor. (Lumea în care trăim și eu și tu e dominată și dependența de tehnologie), de ecrane și de suflete reci care se mai transferă doar între laptopuri și telefoane. Asta e lumea pe care ne-o oferă secolul 21, dar e și lumea în care vrei să trăiești? Probabil o să spui că e mai ușor așa. Că nici nu trebuie și nici nu vrei să memorezi informații pe care le găsești la un click distanță.

Că ai în telefonul tău toată istoria lumii sau cele mai complexe calcule matematice – așa că nu mai e nevoie să memorezi nimic. Totul iți vine pe tavă. Dar asta ne face leneși și cel mai grav e că ne lenevește creierul – îl face dependent de ajutorul din exterior. În loc să încercăm să rezolvăm un calcul matematic, ne gândim la ce site ne poate ajuta să rezolvăm problema. În loc să citim o carte și să ne creăm propriile păreri, căutăm pe internet rezumate și luăm de-a gata părerilor altora. Anul acesta a mai apărut o tehnologie care ne atacă mintea – inteligența artificială.

Dacă până acum creierul nostru se mai bucura de puțin efort atunci când făceai pe detectivul printre site-uri ca să găsești ce ai nevoie, acum pierde și acest mic efort. Inteligența artificială face căutarea în locul tău și iți aduce toate informațiile de pe internet – tu trebuie doar să ai întrebări. Lumea în care trăiești acum poate fi doar începutului unei lumi în care oamenii sunt prea comozi să gândească, prea comozi să muncească și chiar prea comozi să trăiască. Tu vrei să trăiești într-o lume în care ieși din casă doar în metaverse? Eu nu!

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ