Marcel Ciolacu a preluat postul de prim-ministru și s-a angajat să facă guvernul până joi. De la Cotroceni, președintele PSD a anunțat că principalele lui obiective sunt legate de economie și de reforme. Așa, în general, Marcel Ciolacu este un bun reformator de televizor, adică anunță multe lucruri care se opresc doar la nivelul unor știri.

Nu că predecesorul lui, Nicolae Ciucă, ar fi fost un mare reformator. Ciolacu are acum ocazia să pună în practică ceea ce declară și anunță. Problema noului premier, a cărui carieră este legată doar de stat, fără prea mari realizări politice, este că trebuie să vină repede cu niște măsuri economice liberale, pentru a întoarce trendul de scădere pe care a intrat economia. România are nevoie de ceva pe termen scurt pentru a revigora consumul, pentru a revigora piața de creditare, pentru a revigora piața de construcții și vânzări de apartamente, pentru a revigora achizițiile de bunuri de folosință îndelungată, pentru a revigora industria, care continuă să fie pe minus.

Eu cred că Marcel Ciolacu a avut tot timpul să se gândească cu ce măsuri economice concrete vine la Palatul Victoria, pe care să le aplice de săptămâna viitoare, nu să vină din nou cu discursul de televizor pentru audiență. Bugetul nu are bani destui pentru toată lumea, PNRR-ul este în aer, nimeni nu prea mai are chef de muncă, pentru că vin vacanțele, iar dacă trendul de scădere economică va continua, la finalul anului ne vom trezi în recesiune. Iar de aici până la o criză politică și economică în pragul alegerilor, nu este decât un pas.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ