• Elevii vor sta la distanță și vor purta măști în timpul orelor
  • Băncile vor fi înconjurate de panouri de plexiglas
  • Nicio oră fără dezinfectant pe bănci

Trei zile până când elevii din România vor merge din nou la școală, dar cursurile nu vor mai fi ca până acum.

Acolo unde se aplică scenariul verde sau galben, băncile vor fi distanțate, înconjurate de panouri de plexiglas, iar măștile de protecție și dezinfectantul vor face parte mereu din decor. În unele școli sunt inclusiv pregătite camere de izolare.

„Dacă și copilul tău începe școala pe 14 septembrie, trebuie să știi că asta îl așteaptă: bănci cu panouri de plexiglas. Unele școli s-au pregătit și cu kit-uri cu măști reutilizabile pentru copii, dar și cu instrucțiuni, pentru a-i învăța pe aceștia cum se poartă corect masca de protecție”, transmite Maria Dinu, corespondent Aleph News.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Anca Dumitriu, director Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir Iaşi: Eu am să le spun: copii, România nu are autostrăzi, dar noi avem în liceu. Asta e sala de izolare. Două săli sunt pregătite pentru izolare. În situaţia în care se identifică un copil care are simptome declarate de el sau mă rog, văzute de noi, simţite, cadrele medicale din şcoală o să însoţească copilul în această sală unde el va rămâne până când îl vor prelua părinţii, va fi anunţat medicul de familie şi se va respecta în totalitate protocolul pentru aceste situaţii.