Mai e o săptămână până când începe școala, dar nimic nu e clar. Cât de greu va fi pentru copilul tău să înceapă școala, fie că va reveni în clasă sau va face ore on-line spune Anca Tîrcă, expert în educație.

1. E pregătit copilul de școală în condițiile în care nu are voie să iasă din bancă, are plexiglas pus pe birou, trebuie să poarte mască, să se spele pe mâini des… ?

2. Citeam azi o declarație a medicului Virgil Musta care spune că responsabilitatea e a părinților când își trimit copiii la școală. Dacă nu e sigur, de ce îi mai trimitem?

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

3. Anisie a promis 250 de mii de tablete elevilor. Acum mai sunt vreo 80 de mii. Dar nici astea nu sunt sigure 100%. Ce se întâmplă cu elevii care nu au acces la orele online?

Anca Tîrcă, expert în educație: „Dacă vor avea din partea profesorilor, din partea conducerii, un sprijin, atenție și grijă, cei mici se vor adapta. Recomand ca cel puțin o săptămână, dacă nu două de la redeschiderea școlii, profesorii să nu predea. Aceste două săptămâni să fie de acomodare, de învățare a rutinelor”