- Şcolile private nu au o independenţă totală în ceea ce priveşte organizarea noului an şcolar
- Propunerile de la Ministerul Educaţiei îi bulversează pe directori şi manageri
- Părinţii cu copii la astfel de şcoli şi-ar dori ca ei să facă orele online
„Dacă nu poți să-i ajuți, măcar încurcă-i“. Cam așa s-ar traduce regulile impuse acum de Ministerul Educației pentru începerea școlii. Cele mai… încurcate sunt unitățile de învățământ private. Nu au pierdut timpul așteptând normele de la Monica Anisie și Nelu Tătaru și au început pregătirile.
Advertisment
Dar, surpriză! Când în sfârșit au venit, regulile de la autorități le-au dat totul peste cap. Preşedintele unui complex educaţional din Capitală a povestit, într-un interviu pentru Ziarul Financiar, despre situaţia complicată în care se află şcolile private în acest moment.
Tova Ben-Nun Cherbis, preşedintele complexului educaţional Lauder-Reut: „Nu înţeleg exact ce doreşte Ministerul, în fiecare zi se schimbă regulile. A apărut încă un ghid şi aş dori să ne oprim, să ştim în ce direcţie mergem. Noi am crezut că dăm părinţilor să hotărască dacă vor să îşi trimită copiii la şcoală sau să înveţe online și prin ghidul ministerului nu se permite aceasta“.
Recomandări
Surpriza a fost că aproape jumătate dintre părinții care au copiii la acest complex educațional din Capitală ar fi optat pentru școala online, fie parțial, fie complet.
„Ceea ce noi am vrut să facem, prin consultarea cu părinţii, nu se va putea, fiindcă Ministerul impune să se vină la şcoală, în afară de elevii care sunt în risc. Eu cred că copilul este în răspunderea părintelui, fiindcă vorbim de sănătate şi de viaţă“, mai spune Tova Ben-Nun Cherbis.