- Ministerul Educaţiei: Va fi lansată o dezbatere publică, nu s-a luat o decizie finală în privinţa calificativelor
- Ionuţ Mavrichi, BOR: Dacă nu se dau note şi la religie înseamnă că se face discriminare
- Julieta Mihăilescu, Asociaţia Profesorilor de Religie: Rolul acestei note este de a te motiva
- Părinte: La religie să se dea calificative, este o materie educativă
Patriarhul Daniel nu este de acord ca elevilor să li se acorde calificative la religie. Îţi spune că nota este un stimulent al învăţării şi este necesară la orice materie. Astfel se face că i-a trimis o scrisoare ministrului Educaţiei, Monica Anisie, prin care îi cere să nu se mai ia decizii până nu sunt consultaţi atât părinţii, cât şi reprezentanţii Bisericii.
Advertisment
Reprezentanţi ai ministerului Educaţiei au spus că va fi lansată o dezbatere publică pe acest subiect, iar în momentul de faţă nu s-a luat o decizie finală pentru acordarea de calificative.
Ionuţ Mavrichi, consilier patriarhal la biroul de presă al Patriarhiei Române: „Este foarte important să fie oferite note pentru că este o disciplină egală în importanţă cu celelalte discipline şi asta s-ar constitui într-un act discriminatoriu.“
Recomandări
Julieta Mihăilescu, profesor de religie și preşedinte Asociaţia Profesorilor de Religie: „Rolul profesorului de religie este de a-i motiva pe elevi, rolul acestei note este de motivare pentru elevi, profesorul oricare ar fi acela apreciază strădania fiecărui elev cu notă. Mă gândesc în urmă cu ceva ani şi îmi amintesc că religia este singura disciplină validată de părinţi, au fost peste 93%.“
Iată câteva păreri ale părinților:
„Eu merg pe principiul că ar fi mai bine o notare, indiferent dacă se începe din clasa întâi sau din clasa a V-a.“
„Cu note. Pentru că nota spune şi treapta de care sunt ei, bine pregătiţi. Nu evaluat bine, foarte bine.“
„Calificative, ca să nu fie prea stresaţi, zic eu.“
„La religie cu calificative, cred că totuşi nu este o materie chiar atât de importantă, este o materie educativă.“
„Cu nimic, să vină de plăcere, dacă vor.“
- Condițiile de iarnă cer prudență: echipamentul adecvat previne accidentele
- A.I. sporește eficiența profesorilor. Oferă suport în pregătirea lecțiilor și activităților repetitive
- Limba română va fi predată la Universitatea Cambridge. Daiana Cuibus: „Ajutăm la promovarea valorilor și culturii românești”
- Părinții cer Program Național de Afterschool în România. Radu Szekely: „Ar fi mai indicat să avem un program de învățare prelungit”
- Tradiția Cangurul continuă cu proba la engleză! Bianca Dobrescu: „Elevii trebuie să înțeleagă raționamentele din spatele acestora”