- Semestrele dispar și apar modulele de învățare.
- Ministrul Educației a anunțat, de asemenea, că tezele vor fi înlocuite de o evaluare sumativă.
- Președintele Asociației Părinților consideră că modificările sunt de bun augur.
O nouă structură cu mai multe vacanțe îi așteaptă pe copii de anul viitor. Semestrele dispar și apar modulele de învățare. Sunt cinci module și tot atâtea vacanțe. Noile reguli vor intra în vigoare chiar din anul școlar 2022-2023, a precizat Sorin Câmpeanu. Ministrul Educației a anunțat, de asemenea, că tezele vor fi înlocuite de o evaluare sumativă.
Advertisment
Potrivit noii structuri, dispar tezele și apar evaluările. Silvia Bogdan, expert în educație, spune că ,,asta le va permite profesorilor să ofere elevilor feedback. Silvia Bogdan a mai adăugat și că ,,ei îndeplinesc sarcini mai mici, care fac parte din marele plan al învățării. Sarcinile zilnice care includ feedback-ul ca instrument de verificare al înțelegerii, va putea să ofere profesorului indicii reale cu privire la modul în care elevii pot performa„.
,,Elevii vor scăpa de stres„
Pe de altă parte, Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, e de părere că încă există multe semne de întrebare cu privire la această nouă structură. Spune că ,,inițiativa e bună, dar nu și concretă”.
Recomandări
Daniela Vișoianu, expert în educație, spune și ea că ,,elevii vor scăpa de stres și că va exista un echilibru între timpul petrecut la școală, și timpul liber.”
Totodată, Iulian Cristache, președintele Asociației Părinților, consideră că modificările sunt de bun augur. Însă, nu este decât un prim pas spre un act educațional de calitate.