Atacarea Ucrainei de către Rusia a trimis o rachetă și pe piața imobiliară de la noi, care a înregistrat peste noapte o scădere de trafic.

Cererea a rămas acolo, bani sunt, românii vor să cumpere în continuare apartamente fie pentru a locui, fie pentru investiții, creșterea dobânzilor încă nu reprezintă o problemă, dar…să mai așteptăm, să vedem ce se întâmplă cu războiul, când se termină.

Poate e mai bine să investim în altă parte, într-o altă țară mai sigură, că dacă Putin atacă apoi și România?

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Cătălin Scripcaru, de la Certion, un dezvoltator imobiliar cu proiecte de 60 de milioane de euro în zona Neptun-Olimp, de pe litoralul românesc, spune că după atacarea Ucrainei interesul clienților și discuțiile de cumpărare s-au redus instantaneu.

Unii investitori chiar se reorientează către Dubai, o zonă considerată mai sigură chiar dacă acolo randamentele de câștig sunt mult mai mici.

Dacă la noi ai putea să obții un randament între 7 și 14% prin investiția într-un apartament nou pe litoral, care apoi să fie dat în chirie, în regim hotelier, în Dubai randamentele sunt de 3-4%, asta într-o situație bună.

Deși la noi prețurile apartamentelor au crescut și vor crește mai ales după majorările de prețuri în construcții, în continuare piața este ieftină, mai ieftină decât în altă parte.

Dar acum toată lumea așteaptă să vadă cum se termină războiul din Ucraina și când.