Paradoxal, companiile nu vor reduceri de taxe și impozite, pentru că ar fi un cadou otrăvit

Liderii politici de toate felurile tot aruncă publicului reduceri de taxe și impozite ca să-i ajute pe români, să ajute companiile mici și mijlocii să scadă prețurile, și să reducă inflația.

Paradoxal, companiile nu vor acest lucru, nu vor reduceri de taxe și impozite, pentru că această scădere ar fi un cadou otrăvit. Statul, cu finanțele publice la limită de la un an la altul, nu ar putea să susțină pe termen lung această scădere.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Deficitul bugetar este prea mare, și trebuie redus, și nimeni nu a descoperit între timp vreun câmp petrolier cu bani. Pentru companii, stabilitatea sistemului de taxe și impozite este mai important decât nivelul acestor taxe. Pe termen lung este mai important să știi că te poți baza pe un TVA de 19% decât pe un TVA care mâine scade, dar peste un an poate să crească la loc, și chiar mai mult.

Cu acest război din Ucraina, care a intervenit pe fondul unei reduceri a activității economice, statul are nevoie de mai mulți bani, nu de mai puțini.

Bineînțeles că toată lumea ar vrea reducerea taxelor pe muncă, dar fiecare companie se gândește că în schimb ar putea să crească taxele pentru firme. Așa că, preferă mai degrabă menținerea sistemului actual de taxe și impozite decât scăderea unora dintre ele.