Nu sunt pantaloni, sunt drop crotch joggers!
Advertisment
Rick Owens este cunoscut în industria modei high end ca „Prințul întunericului” iar viziunea sa creativă este dirijată de estetica filmelor alb-negru hollywoodiene din anii 1930. Și-a făcut debutul în modă în anul 1994, și 10 ani mai târziu, Owens și parternera sa, Michèle Lamy, au înființat propria companie de modă – Owenscorp. Ei au descris relația lor de afaceri ca ” ai cere unui țigan să organizeze un război alături de un fascist”.
Din multiversul Owens, pantalonii cu turul căzut sunt unii dintre cei mai populari în rândul celor care au ales să fie convertiți la cultul întunecat al lui Rick Owens. Înainte să ajungă în zeitgeist, istoria pantalonilor joggers a avut parte de multe turbulențe. Silueta redată de croiul acestora, contestată și aspru criticată inițial, este poate chiar cea mai controversată siluetă a secolului.
Recomandări
Au devenit populari în mainstream în 2013, atunci când cultura street-stylelului a fost influențată de Justin Bieber și Kanye West. Cu toate acestea, Rick Owens a propus ținute cu joggersi cu un deceniu înainte ca aceștia să devină populari prin vectorizarea lor de către influencerii hip-hopului. Firul istoriei pantalonilor joggers ne poate duce chiar mult mai spre începutul istoriei modei, și putem face astfel referire la șalvari, pantalonii de harem, punjabi sau la cei din cultura africană, datând din perioada precreștină. În anii 1920, șalvarii au părăsit complet scena modei, însă au revenit în anii 60 și 70, iar în perioada anilor 80 erau cunoscuți ca fiind pantalonii lui MC Hammer.
Drop crotch joggers, în universul Owens se pot mixa cu strictețe doar într-un anume cod vestimentar și este indicat ca look-ul să fie compus din elemente ale aceluiași brand. Adepții Owens cunosc asta, și mai știu faptul că Rick nu este un designer avangardist, ci un prinț al întunericului care a făcut din modă un adevărat cult.