Prins în febra sărbătorilor, era cât pe ce să-mi scape subiectul cu Florin Roman.
Dacă nu știai, Florin Roman este nimeni altul decât alt nimeni ajuns ministru.
Și nu orice ministru! Este Ministrul D I G I T A L I Z Ă R I I, adică e ăla care semnează cu degetul înmuiat în cerneală pentru că nu știe să scrie.
Asta a făcut cu lucrarea lui de disertație. A ciordit-o în cel mai infect… Pardon! A plagiat-o cu tot cu greșeli gramaticale și cu litere lipsă dintr-o broșurică a unui prof din Timișoara.
Te gândești, poate, că era ceva extrem de complicat, de n-a reușit să bage de la el măcar o virgulă. Nu te mai gândi! Era o disertație în psihologie.
După ce că omul a considerat că e nevoie de un master ca să dai vina pe maică-ta când ești trist, și-a mai și dat examenul la Titu Maiorescu.
Acum, eu n-am nimic cu ăștia care au terminat pe la Spiru, pe la Titu sau pe la Gogea Mitu, dar nu mă pune să le mai și citesc CV-ul când viața e atât de scurtă!
Uite, am un prieten care a terminat chiar Medicina la Titu. Băi, dar omul are bun simț, n-a avut tupeu să profeseze. S-a făcut DJ, nu scoate rinichi.
Care-i faza? Dacă vrei să reții numele complet al ministerului pe care îl conduce – Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – nu trebuie decât să te gândești la ce e incapabil.
Să le luăm pe rând. La cercetare, ne-am lămurit cam cât a cercetat. La inovație, la fel! Îl vor ăștia de la Minolta să facă un copiator după el.
Iar la Digitalizare… Păi, nea Florine, și dacă treceai textul de două ori prin Google Translate – română, engleză, engleză, română – și tot se mai schimba ceva la el.
Urâtă nație de puturos mai ești! Atât de puturos încât ai reușit să-l superi chiar și pe domnul Ciucă. L-ai făcut de râs.
Pe cel mai pacifist om al planetei, tu l-ai pus în situația de a te certa. Tocmai pe domnul prim-ministru Ciucă, cel care a făcut pace în Afganistan, în Irak, în Mali, peste tot!
Oriunde pacea era un cuvânt imposibil, el a dovedit că imposibil e doar un cuvânt. Nu credeam că-l voi vedea vreodată scos din pepeni.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ