- Un elev de clasa a VI-a de la Școala George Bacovia din Capitală s-a aruncat de pe geamul clasei
- Inspectorul Școlar din București a catalogat incidentul drept „o joacă”
- Ministrul Sorin Cîmpeanu l-a demis pe Ionel Pușcaș, din cauza acestei abordări superficiale
Ionel Pușcaș, șeful Inspectoratului Școlar din București, a fost demis în urmă cu puțin timp de ministrul Educației. Asta după ce un elev s-a aruncat de pe geam, de la etajul 1 al Școlii George Bacovia. Pușcaș a declarat că era vorba de o joacă obișnuită.
Advertisment
„O joacă obişnuită… Ce să vă zic…a avut o stare de nervi. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”, a declarat Ionel Puşcaş, inspector general ISMB.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu poate să tolereze abordări superficiale în astfel de circumstanțe, este o perioadă în care e nevoie mai mult decât oricând de înțelegere și empatie din partea cadrelor didactice.
Recomandări
„Eliberarea din funcţie este o măsură care se impune într-o astfel de situaţie”, spune Cîmpeanu, care consideră situația copilului drept „dramatică”
La Școala George Bacovia, un elev a căzut de la aproximativ 5 metri. Într-o pauză, băiatul de clasa a VI-a a sărit pe geamul clasei de la primul etaj, în timp ce colegii lui îl filmau cu telefoanele mobile, iar alții îl îndemnau să facă acest gest.
Copilul a fost dus de urgență, cu o ambulanță, la Spitalul Marie Curie pentru investigații. Din primele informații, se pare că elevul a scăpat doar cu leziuni minore.
Părinților și bunicilor le vină greu să credă că cei mici pot fi agresați la școală sau pot fi agresori.
„Nu cred așa ceva, nu, nu îmi vine sa ceva. Vă spun că eu cunosc școala asta de 40 de ani și de aia nu cred. Acum, nu știu ce a avut copilul ăla în cap”, a spus Otilia, bunică.
46% dintre elevii de la noi din țară au fost victime ale bullying-ului. România e pe locul 3 din 42 de țări investigate în legătură cu acest fenomen. Mai mult, 9 din 10 cazuri de bullying se petrec în școli. Bianca este psiholog și a spus de ce a recurs băiatul la un astfel de gest.
„Un copil, care este încă nedezvoltat din punct de vedere rațional, emoțional, așa ca și un adult este tentat sa facă gesturi disperate pentru a putea scăpa. A fost o formă de evadare din acea situație neplăcută și dureroasă pe care a trăit-o”, a explicat Bianca Păslaru.