• Jocurile STEM îmbină Știința, Tehnologie, Inginerie și Matematica
  • Ele antrenează copiilor atenția, răbdarea și capacitatea de a respecta regulile
  • Pot fi cumpărate în funcție de vârsta și de abilitățile pe care le dorim dezvoltate la cel mic
  • Mădălina: Mi s-a părut fascinant felul in care s-a jucat cu ele

Copilul tău nu are chef de învățat? Atunci trebuie să știi că poate învăța legile fizicii, de exemplu, fără să depună vreun efort. Mai exact, prin joacă, cu ajutor jucăriilor numite STEM.

Acestea se bazează pe științe, tehnologie, inginerie și matematică.

Toată lumea tinde să educe copiii prin joacă și targetul nostru, al părinților din ziua de azi este să aibă și plăcere în procesul asta de învățare. Ce am văzut eu în Finlanda, unde am vizitat niște școli și chiar ideea asta de învățare prin joacă, nu mai era o sintagmă de marketing, era pe bune, se întâmpla, copiii erau fericiți”, a explicat Iulia Mizgan, antreprenoare.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Iulia Mizgan are un magazin online, Mara and Tom, unde promovează aceste jucării. Fiind și ea mamă, știe cât de important este să le dezvoltăm copiilor abilități pentru a-i pregăti pentru viața de adult.

„Copiii pot să învețe diverse lucruri, de la forța de atracției unde vorbim de niște princiipii ale fizicii la matematică, la forme, culori. Apoi, putem vorbi de construcții, acolo deja dezvoltăm o viziune în spațiu, 3D, plus că antrenăm și atenția, concentrarea și creativitatea lor”, a adăugat Iulia Mizgan.

Jucăriile STEM sunt pe categorii de vârstă, dar sunt potrivite chiar și pentru adulți. Mintea poate fi antrenată indiferent de vârstă.

Cătălina Bucur are un băiețel de 3 ani. A renunțat la jocurile clasice în favoarea celor STEM și spune că acestea i-au plăcut imediat micuțului.

„Voia sa se joace, sa investigheze mecanismele, sa vadă cum merg. Și-a făcut după aceea mici jocuri de rol, pornind de la jucăriile respective. A inventat, a meșterit. Mi s-a părut fascinant felul in care s-a jucat cu ele și felul in care și-a găsit de lucru pornind de la acele jucării STEM”, a povestit Cătălina Bucur.