• Sorin Cîmpeanu afirmă că decizia deschiderii școlilor va fi luată în funcție de situația epidemiologică
  • Ministrul Educației a declarat că, în anumite cazuri, panourile de plexiglas instalate în clasemai mult încurcă decât ajută
  • Școlile ar putea să se redeschidă în data de 8 februarie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că deschiderea şcolilor pe data de 8 februarie nu este influențată de vaccinarea profesorilor, ci de evoluţia epidemiologică.

Vaccinarea este un element important, care, însă, nu condiţionează interesul major de deschidere a şcolilor cu prezenţă fizică în data de 8 februarie, sub rezerva evoluţiei epidemiologice. (…) Evoluţia epidemiologică este factorul care determină decizia de a deschide şcolile pe data de 8 februarie după cele trei scenarii. (…) Vaccinarea nu condiţionează„, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

În același context, ministrul Educației a subliniat că vor exista mai multe măsuri ce vor fi luate odată cu deschiderea școlilor. Între acestea s-ar putea număra și eliminarea geamurilor de plexiglas, care „mai mult încurcă decât ajută”, spune Sorin Cîmpeanu.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

„Exigenţele se vor păstra, dar este clar că atâta vreme cât lucrăm în clase cu efective întregi va trebui să modificăm o serie de condiţii. (…) Acele celebre panouri de plexiglas. Între timp o lume întreagă şi-a dat seama că, atâta vreme cât nu sunt instalate în săli care să aibă instalaţie de climatizare care să scoată aerul, mai mult încurcă decât ajută, spre exemplu”, a subliniat ministrul Educației.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a spus, marți, că persoanele care deservesc activități esențiale vor fi reprogramate la vaccinare, începând cu data de 28 ianuarie. În această categorie sunt incluse și cadrele didactice.