Cetățeanul American a disparut peste noapte. A fost inlocuit cu un stegulet. Si astfel a intrat in istorie.Guvernul Statelor Unite, în frunte cu noul președinte Joe Robinette Biden al treilea, a depus jurămîntul în fața unei mări de stegulețe. Și a 25.000 de soldați, care au patrulat înarmați prin Washington. Cetățeanul american a dispărut de la ceea ce, oficial era ceremonia care îi e dedicată: învestirea noului președinte.

Cel mai des cuvînt rostit de președintele învestit Biden a fost ”unitate”. E ușor să faci unitate între stegulețe. Și mai greu să o faci între oameni, cînd între puținii cetățeni care au fost primiți la ceremonia de învestire, singurul grup vizibil era acela care purta o pancartă ”Black Lives Matter”. Unitatea nu se poate realiza, atunci cînd a fi republican al lui Trump este egal cu a fi socotit potențial infractor. Între cetățeni care stau acasă și se uită la televizor, la alți cetățeni care ard și decapitează statui.

Pentru noi, intră în istorie și tradiția de a-i aștepta pe americani. De la care, după o jumăte de secol de așteptare, ne-am ales cu un singur lucru bun: scutul antirachetă de la Deveselu. Altfel, au tras o sumedenie de tunuri, precum autostrada Bechtel, sau afacerile fiului președintelui american Biden. Tunuri despre care nu o să aflăm niciodată nimic. Ori s-au amestecat, prin ambasadori aroganți, în justitia României. Amintitiva cazul Noland, Teo Peter, Kovesi. Așteptăm acum noul ambasador al Statelor Unite în România. Poate va fi un steguleț. 

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ