Ministrul Educației spune că scenariul hibrid nu va mai exista din 8 februarie, atunci când ar urma ca elevii să revină în școli. Sorin Câmpeanu a declarat la Digi24 că există trei scenarii stabilite pentru reluarea cursurilor în format fizic, în funcție de evoluția ratei de infectare la nivel local. 

„Toți elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a sunt în clasă în scenariul galben, s-a renunțat la scenariul hibrid în decizia de astăzi. În galben nu merg cei din clasele V, VI și VI, respectiv IX, X, XI, acești elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet”, a explicat Cîmpeanu. 

Ministrul Educației susține că varianta hibridă nu a dat rezultate, fiind eliminată complet în decizia luată de autorități. 

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Experiențele din educație mi-au arătat că nu este eficient și mi se pare că este mai simplu și mai eficient așa. Unul dintre motive este cel că profesorilor le este imposibil să aibă grijă de jumătate de elevi din clasă și de cealaltă jumătate din online în același timp”, a declarat Ministrul Educației.

Scenariile pentru redeschiderea școlilor din 8 februarie

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.  

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Decizia finala privind redeschiderea școlilor în 8 februarie se va lua pe data de 2 februarie, a anunțat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută joi la Palatul Cotroceni.