• Terasele din Paris s-au deschis în cursul zilei de marți
  • Măsurile de protecție și siguranță sunt obligatorii, deși nu toți parizienii le respectă
  • Unii proprietari de terase spun că au primit ajutor din partea Primăriei, iar pentru alții lucrurile sunt încă neclare

Parizienii au fost nevoiți să-și comande mâncare la pachet pentru câteva luni din cauza coronavirusului, iar acum se pot întoarce liniștiți la a-și savura delicioasele mâncăruri la terasă, în aer liber.

Diferența o face numărul de persoane prezente la terasele întinse pe străzile pietruite ale Parisului.

Știm cu toții că Parisul este renumit pentru cafenelele sale, iar ziua de marți a fost zi de sărbătoare pentru cei care abia așteptau să-și savureze licoarea, afară în aerul boem al Parisului.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Primăria din Paris a autorizat redeschiderea teraselor, în timp ce spațiile interioare ale restaurantelor rămân închise, până la data de 22 iunie.

Totuși, deși terasele s-au deschis, măsurile de distanțare și de protecție nu le permit parizienilor să ocupe terasele în număr mare.

Pe strada Montorgueil este aglomerație, dar nu toți poartă măști, așa cum este indicat. Alții se îngrămădesc, totuși, la terase de parcă nimic nu s-ar întâmpla.

„Să mănânci cu masca pe față nu este practic”, declară pentru Associated Press, Stéphane, în vârstă de 45 de ani.

O localnică este de părere că dacă poți să iei metroul pentru a merge la muncă, de ce să nu poți lua prânzul liniștit la terasă.

Marie, o altă localnică, spune că dacă nimeni nu poartă mască, este posibil ca un al doilea val de coronavirus să urmeze. Lucru de care îi este teamă.

Primaria din Paris a emis autorizații celor care dețin terase, pentru a mări spațiul exterior, în vederea unui număr ceva mai mare de mese și implicit de clienți. Pot face asta fără să treacă prin procesul birocratic clasic, iar data până la care o pot face este 30 septembrie.

Pentru a primi avizul, aceștia sunt nevoiți să semneze o cartă prin care promit că „respectă traficul pietonal, curățenia teraselor, siguranța și chiar un nivel de zgomot redus”.

Totuși, nu toți proprietarii de restaurante au primit această cartă și afirmă că pentru ei lucrurile sunt încă neclare.