• Instagram va şterge toate videourile în care ai muzică fără drepturi de autor
  • Pentru orice video, story sau live postat pe Instagram, în care foloseşti muzica altor artişti, vei primi o notificare, iar apoi videoul va fi şters
  • Dacă adaugi muzică pe fundalul contentului, doar câteva secunde, s-ar putea să scapi neobservat

Instagram introduce noi măsuri care protejează drepturile de autor. Dacă postezi live-uri, story-uri sau video-uri în care adaugi şi muzica artiştilor tăi preferaţi, să ştii că în curând acest content va fi şters. Iniţial vei primi o notificare, iar apoi echipa Instagram îţi va şterge postarea.

Un influencer şi un artist au comentat noile măsuri. Uite ce spune Carmen Grebenișan: „Pe Instagram stories, nu ştiu, aştept să văd ce se-ntâmplă, dar cred că mă pot adapta destul de repede. Cu siguranţă îmi place să folosesc piese, de exemplu ale lui Drake sau ale lui The Weekend şi nu piese cu beat-uri necunoscute, dar ne adaptăm la orice situaţie până la urmă“

Unii artişti susţin că noile modificări îi afectează direct, deoarece piesele pe care le compun vor fi mai puţin promovate. „Muzica n-o să mai apară ca fundal sonor sau sunet principal în postări cu conţinut dubios, dar totodată trebuie să ne întrebăm cum mai ajung piesele noastre la oameni, cum se mai viralizează, cum se răspândesc?“, a remarcat Mateo, artist şi producător. 

Dacă foloseşti o piesă pe fundal doar pentru câteva secunde, este posibil să treci neobservat. Soluţia va fi să îţi cumperi online beat-uri şi muzică.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Autor: Ioana Guruță